2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 05. 16:28, csütörtök | Tech
Forrás: TECH

Két régi Nokiát éleszt fel a HMD

Két régi Nokiát éleszt fel a HMD

Jól ismert neveket támasztanak fel, visszahozva egy korábbi érát.

TudvalévÅ‘, hogy az eredeti, finn cég egykori alkalmazottai egy új céget alapítottak, amely a HMD nevet viseli. A vállalat az olcsóbb telefonokra kíván fókuszálni, ennek eredményeként pedig újabb két hagyományos mobilról rántották le a leplet. Most érkezÅ‘ben van egy további páros, amelyek hasonló elgondolásra épülnek.

A skandináv illetÅ‘ségű Telia oldalán bukkant fel egy érdekes felsorolás, amelyben két, eddig nem látott Nokia-telefon is megjelenik. A nevek persze ismerÅ‘sen csengenek, hiszen a Nokia 6300 és a Nokia 8000 annak idején jelen volt a piacon, méghozzá abban az idÅ‘szakban, amely az eredeti iPhone bemutatkozását is magába foglalta. Akkoriban még egyértelműen a hagyományos, többnyire összecsukható kivitelben érkezÅ‘ mobilok uralták a piacot, a helyzet viszont mostanra teljesen megváltozott, bár ez nem tartja vissza a HMD-t attól, hogy újabb és újabb egyszerű példányokról rántsák le a leplet. A 6300 valószínűleg sokban hasonlít majd az eredeti típus külsÅ‘jére, nyilván annak egykori népszerűségére építenének, némileg nagyobb kijelzÅ‘vel, 4G-eléréssel, valamint a Series 30+ vagy a KaiOS szoftveres platformmal.

Ami a Nokia 8000 telefont illeti, errÅ‘l egyelÅ‘re nem sok technikai részlet bukkant fel, viszont nagy valószínűséggel az egykoron csúcskategóriás megoldás külalakját másolják le, nyilván itt is modern, ám többnyire kifejezetten visszafogott jellemzÅ‘kkel. A 6300 esetében megemlítik továbbá, hogy ez nagy valószínűséggel a korábban kiszivárogtatott Nokia Leo lenne, amely hetekkel ezelÅ‘tt már megkapta az amerikai FCC jóváhagyását, akkor pedig a WiFi 2.4G, egyetlen hátoldali kamera, valamint egy 1500 mAh-s akkumulátor szerepelt a felsorolásban.

A hivatalos bejelentésre néhány héten belül sort keríthetnek, így nem kell már sokáig várnunk a további részletekre és a kereskedelmi árakra.

Címkék: 6300, 8000, NOKIA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.