2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 01. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: tasr

Kezdetét vette az új rendőrségi akció

Kezdetét vette az új rendőrségi akció

A halálos balesetek csökkentése érdekében a rendőrség szerdától, azaz február 1-től elindítja az ún. Reflex közlekedésbiztonsági akcióját, amely egész februárban tart.

Erről a TASR-t Denisa Bárdyová, a Rendőrfőkapitányság szóvivője tájékoztatta.
A rendőrök az autósoknál a sebességkorlátozás betartását ellenőrzik. Az akcióból nem maradnak ki a gyalogosok és kerékpárosok sem, akiknél az előírások betartását figyelik majd, különös tekintettel a csökkent látótávolság esetén kötelező fényvisszaverő elemekre, láthatósági mellényekre, valamint a községben és a községen kívüli közlekedésükre is.

„Arra kérünk mindenkit, hogy a közlekedésben felelősségteljes magatartást tanúsítsanak, és ne veszélyeztessenek másokat vagy magukat” – tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.