2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 30. 01:04, kedd | Magyarország
Forrás: 444.hu

Kiderült, Magyarországon miért csökkent nagyot egy nap alatt a lélegeztetőgépre szorulók száma

Kiderült, Magyarországon miért csökkent nagyot egy nap alatt a lélegeztetőgépre szorulók száma

A hétfői koronavírussal kapcsolatos napi jelentés meglepően alacsony számot közölt a lélegeztetőgépre szoruló betegek esetében. Míg pénteken 695-en voltak a gépeken, addig hétfőre már csak 538-ról írtak.

Ez alapján a hétvégén 157-tel kevesebben kaptak ilyesfajta ellátást, ami pozitív mutató is lehetne, ha nem került volna kórházba következő 525 ember. A 444.hu utánajárt a dolognak, egy orvos pedig elmagyarázta a fura jelenséget: „Változtattak a kórházi adatszolgáltatáson, és már csak azokat lehet lélegeztetett betegnek megjelölni, akiket invazívan (intubálva, a légcsőbe helyezett tubuson keresztül) lélegeztetnek”. Azokat a betegeket már nem lehet lélegeztetettnek jelenteni, akiknek nem-invazívan (pl. arcmaszkon vagy egyéb módon, de géppel) kell segíteni a légzését. A Koronavírus Sajtóközpont megerősítette az információt: csak az invazív lélegeztetéssel kezeltekről közöltek adatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.