2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Február 09. 14:22, szerda | Koronavírus
Forrás: cas.sk

Kiderült, mikor térhetünk vissza a rendes kerékvágásba?

Kiderült, mikor térhetünk vissza a rendes kerékvágásba?

Ha minden igaz, Szlovákia lakosai március végén visszatérhetnek megszokott, régi életükhöz.

Legalábbis Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerdai, a kormánytanácskozás elÅ‘tti szavai ezt engedik sejtetni. A tárcavezetÅ‘ a járványellenes intézkedések eltörlését már egy konkrét dátumhoz köti: „Tegnap összeült a szakmai tanács, beszéltünk az omikron-hullám apadásáról is, és számításaink szerint március végén minden visszatérhet a régi kerékvágásba,” mondta a miniszter.

Eduard Heger kormányfÅ‘ hozzátette: Igaz, hogy Szlovákiában folyamatosan nÅ‘ a pozitivitási arány, de ezzel számolni lehetett, és a miniszterelnök örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a lélegeztetÅ‘gépre szorulók száma napról napra csökkenÅ‘ tendenciát mutat. MegerÅ‘sítette, hogy kedden errÅ‘l is tárgyalt a szakmai tanács, elmondása szerint az ülést ma, azaz szerdán folytatják. „Közeledünk ahhoz az állásponthoz, hogy ha a járványügyi adatok az elÅ‘zetes becslések alapján fognak csökkenni, úgy a rendeletek feloldását is hatályba helyezzük,” mondta a kormányfÅ‘. Pontos dátumot egyelÅ‘re nem akart közölni. A miniszterelnök szerint az enyhítések minden egyes szegmenst érintenek majd, így senkire nem vonatkoznak majd a korlátozások. Ami azonban valószínűleg megmarad, az a szűrÅ‘s maszkok használata lesz. „Ezek több mint 70%-os védelmet nyújtanak a fertÅ‘zés ellen,” tette hozzá. Emlékeztetett, hogy továbbra is az oltás a leghatékonyabb fegyver a vírus ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.