2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 27. 20:06, szerda | Top10

Kijárási tilalom és Netflix – sorozatok, melyeket ha nő vagy, látnod kell

Kijárási tilalom és Netflix – sorozatok, melyeket ha nő vagy, látnod kell

Pár éve még egy kezemen sem tudtam volna megszámolni azokat az ismerÅ‘seimet, akik Netflixet néznek, mostanra azonban – talán részben az egy éve tartó „maradj otthon” helyzet miatt – az egyik legelterjedtebb szórakozási forrás lett.
NÅ‘ként azt mondom, nem mindig egyszerű megegyezni, mit nézzünk, fÅ‘leg, ha férfivel választok sorozatot. Viszont be kell valljam, ha egyedül ülök a Netflix elÅ‘tt, gyakran akkor is tanácstalan vagyok, melyik sorozatnak fogjak neki. Hogy megmentsem a kedves olvasót pár eltékozlott óra elÅ‘l, amit Netflixen való kereséssel töltene, megosztom véleményemet az elmúlt idÅ‘szak legjobb sorozatairól, melyeket nagy valószínűséggel a nÅ‘k élvezhetÅ‘bbnek fognak találni, mint a férfiak (persze a kivétel erÅ‘síti a szabályt, egy próbát megér férfiként is). Hozzáteszem, egyszerű fogyasztó vagyok, nem sorozatkritikus, véleményem kérem ebben a tudatban olvassa mindenki.

Kezdjük valami komolyabbal, ami férfi ismerÅ‘seim érdeklÅ‘dését is felkeltette.

A vezércsel
Amikor elkezdtem nézni, az járt a fejemben, hogy végre valami, ami minÅ‘séginek mondható. Szép felvételek, nem kiszámítható történet, érdekes fÅ‘szereplÅ‘ és valami, amihez egyáltalán nem értek, mégis elkerülhetetlenül felkeltette az érdeklÅ‘désem: sakk. Egy igazi nÅ‘i ikonnal a központjában, ez a sorozat már régóta az egyik legjobb volt, amit láttam. Elrepít a 20. századi Amerikába és nem ereszt a hatása alól sem a sorozatrészek alatt, sem utána. Hölgyek, urak – melegen ajánlom.

A Bridgerton család
Kosztümök, 19. századi London, eladósorba került lányok, románc – srácok, asszem’ itt feladtátok. Ez a sorozat hölgyeim nem csupán a szemünknek kedves (szép színészek, szép ruhák, szép helyszínek), de a fülünknek is: egyrészt, mivel magyarhanggal nézhetÅ‘, végre nem kell olvasni a feliratot, másrészt, mivel aláfestÅ‘ zenének mai popszámokat választottak, cselló kivitelezésben (pl. felcsendül Ariana Grande dala is). A sztori aranyos, a fÅ‘szereplÅ‘ család kedves, hÅ‘sünk igazán jóképű – csupa olyan kis részlet, amely egy fárasztó nap után eltereli az ember lányának figyelmét és jobb kedvre deríti.

Bebörtönözve
És most a rideg jelen: a Bebörtönözve a mai Spanyolországban játszódik, egy nÅ‘i börtönben. A spanyol érzelmesség mellett kontrasztot alkot a börtön ridegsége, fÅ‘hÅ‘snÅ‘nk naivitása és börtöntársainak kegyetlensége. Bár azt mondhatná valaki, mint ahogy én is, mielÅ‘tt megnéztem, hogy „mi újat nyújthat, amit a Narancs az új feketében nem láttam”, de higgye el kedves olvasó, ez teljesen más tészta. Merem állítani, hogy ez dinamikusabb, szerethetÅ‘bb szereplÅ‘kkel, több fordulattal és teljesen más sztorival. Rengeteg része van és sajnos, ha egyszer elkezdi valaki, nem igazán bír vele leállni.

Ha már láttad mindet, tudod mire szeretnélek rábeszélni, ha nem, akkor hajrá, remélem, tetszeni fognak.

Címkék: karantén, Netflix, sorozatok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.