2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 26. 14:05, kedd | Világ
Forrás: HVG

Kína trollhadseregének kereszttüzében a Pfizer vakcinája

Kína trollhadseregének kereszttüzében a Pfizer vakcinája

Azért kezdték a trollok mocskolni a Pfizer-BioNTech oltóanyagát, hogy eltereljék a figyelmet saját termékük hatásáról.

Kínában álhírkampányt indítottak a Pfizer-BioNTech vállalat és az általuk fejlesztett koronavírus-vakcina ellen, írja a New York Post. Valószínűleg a kínai állam trollhadserege áll a dezinformációk mögött, céljuk, hogy eltereljék a figyelmet azokról a tanulmányokról, amelyek megkérdőjelezik a kínai vakcina hatásosságát. A kínai kormány fel akarja erősíteni a lakosság félelmét a nyugati oltóanyagokkal szemben. Az ott megjelenő cikkek rossz minőségűnek állítják be az oltóanyagot, olyanokat írnak például, hogy a Pfizer oltás után hunyt el több idős és súlyos beteg Norvégiában. A valóságban a hivatalos vizsgálatok szerint a vakcina nem játszott jelentős szerepet az áldozatok halálában. A kínai trollhadsereg feltehetően azóta van ráállítva az ügyre, hogy egy brazil tudományos publikáció felfedte, a kínai Sinovac vakcina a gyártó által garantált 80 százalékos védettség a valóságban csupán 50 százalék.

Címkék: álhír, Kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.