2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár
Forrás: Teraz.sk

Kiosztották a Grammy-díjakat

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

Az év legjobb dalának járó Grammy zenei díjat Billie Eilish amerikai énekesnő nyerte vasárnap Los Angelesben, a "What Was I Made For?" című dalával, amely a Barbie című filmből vált ismertté. A legjobb albumért járó, rekordnak számító negyedik díjat Taylor Swift énekesnő kapta.

Taylor Swift Midnights című albuma a legjobb vokális popalbumnak járó díjat is elnyerte. Taylor Swiftnél több Grammy-díjat még egyetlen előadó sem nyert az év legjobb albumáért. Az énekesnő a gála alatt jelentette be a közönségnek, hogy áprilisban új albumot ad ki The Tortured Poets Department címmel.

Miley Cyrus amerikai énekesnő a Los Angeles-i ünnepségen elnyerte első Grammy-díját, a legjobb pop szólóelőadásért járó díjat, a Flowers című számért. A legtöbb jelölést kapott SZA a legjobb R&B-dal (Snooze) díját nyerte el.

Billie Eilish az év legjobb daláért járó díjat átvéve köszönetet mondott a Barbie rendezőjének, Greta Gerwignek az "év legjobb filmjéért". A díjat a legjobb filmhez, televízióhoz vagy más vizuális médiához készült dal kategóriában is ő nyerte.

A Grammy-díjakat, amelyek egy fekete hátlapon elhelyezett arany gramofon formáját öltik magukra, 1959 óta adja át a National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) a zeneiparban elért kiemelkedő eredményekért. A díjat eredetileg Gramofon-díjnak hívták. Ez a világ egyik legfontosabb zenei díja, és az Oscar-díj megfelelőjének tekintik.

A 66. Grammy-díjátadó házigazdája ismét Trevor Noah komikus volt.

Forrás: teraz.sk

Címkék: 2024, Grammy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.