2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 02. 16:05, kedd | Koronavírus
Forrás: TASR

Kolíková: Megvan a COVID-19 első fogoly-áldozata

Kolíková: Megvan a COVID-19 első fogoly-áldozata

POZSONY, március 2. – Az Igazságügyminiszter megerősítette a hírt, miszerint megvan az első rab, aki áldozatul esett a koronavírus okozta betegségnek. Egy Pozsonyban fogva tartott rabról van szó.

„Abban a pillanatban, ahogy kiderült a fogoly pozitív teszteredménye, azonnal ellátásban részesült egy pozsonyi állami kórházban, majd pedig átszállításra került a Trencséni Kórházba,” magyarázta Kolíková. Hat nappal ezután a beteg elhunyt, ugyanis minden erÅ‘feszítés ellenére nem jutott neki lélegeztetÅ‘gépes betegágy.

Az áldozat a „Marhapásztor” fedÅ‘nevű akció keretén belül került vizsgálati fogságba, az illetÅ‘ Ľubomír K. ügyvéd volt. Az információról elsÅ‘ként a tvnoviny.sk számolt be. A vádlott tavaly óta volt vizsgálati fogságban. „A börtönök alkalmazottai közül jelenleg 186-an, a rabok közül pedig 471-en pozitívak,“ pontosított a miniszterasszony. Hozzátette, hogy a gócpontok állandóan tolódnak, a legutolsót Ilaván fedezték fel.

Címkék: COVID, haláleset, Kolikova, rab

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.