2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 07. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: TASR

Kollár bedobta a zsarolókártyát és bejött neki

Kollár bedobta a zsarolókártyát és bejött neki

Boris Kollár maga indítványozta a saját leváltását, miután a két kisebb kormánypárt többszöri felhívásának ellenére sem mondott le plágiumbotránya után.

A miniszterelnök a hétvégén azt mondta, hogy a SaS és a Za ľudí végül úgyis behúzzák majd a farkukat és minden meg tovább.

A házelnök megúszta. A két kisebb kormánypárt nem vett részt a szavazáson. Alig 5 képviselő támogatta a Kollár leváltását.

Végülis a miniszterelnöknek lett igaza. Mindkét kisebb kormánypárt képviselői jelezték, hogy nem vesznek részt ebben a játékban, tehát nem vesznek részt a szavazáson. Boris Kollár Juraj Šeligával is elég kemény szájkaratéba kezdett a parlament üléstermében. Kollár farizeusnak nevezte őt, de Andrej Kiskát sem kímélte. Kollár szavait tapssal jutalmatták a Smer és Kotleba képviselői. Šeliga pedig arra kérte a házelnököt, hogy ne állítsa a képviselőket az ő botránya és a koalíció stabilitásának dilemmája elé.

Kollár előhúzta a zsarolókártyát és bejött neki. A saját pozíciójának megtartása érdekében a koalíció sorsát tette kockára. Jana Žitňanská a Za ľudí frakcióvezetője szerint Kollár még mindig lemondhat és nem tartják lezártnak az ügyet. Juraj Šeliga szerint vannak szituációk, mikor Szlovákia érdekében nyelni kell egy nagyot és továbblépni. Jana Cigániková felszólította a miniszterelnököt, hogy tegyen valamit a koalíciós egyensúly visszaállításának érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.