2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 11. 08:28, szombat | Helyi
Forrás: TASR

Komárom: Megnyílt a csónakkölcsönző a Holt-Vágnál

Komárom: Megnyílt a csónakkölcsönző a Holt-Vágnál

Szombaton (július 11.) nyílik a csónak- és vízibicikli-kölcsönző Komáromban, a Holt-Vágnál.

A tavalyi évhez képest idén bővül a kínálat, már SUP-deszkát, tandemet és kerékpárt is lehet majd bérelni. Emellett új illemhelyeket is kihelyeztek. További újdonság a halételeket kínáló büfé.

Keszegh Béla polgármester szerint a koronaválság miatt az emberek inkább a közvetlen környezetükben töltik a szabadidejüket. „A Holt-Vág környéke olyan rekreációs övezet, amelyben számos lehetőség rejlik. A város ezeket hosszú évekig nem használta ki, most ezen egy átfogó tervvel szeretnénk változtatni” – közölte a polgármester.

A városháza idén 20 000 eurót fektetett be a kölcsönzőbe. A sikeres pályázatoknak köszönhetően további fejlesztésekre is sor kerülhet, a város újabb pihenőhelyeket és kerékpártárolókat tervez létesíteni.

A csónakkölcsönzőt városi területen nyitották meg a tavalyi év közepén, a projektre a városi képviselők 40 000 eurót különítettek el. A kölcsönző működtetését a kajak-kenu klub tagjai is segítik.

Címkék: komárom, nyár, szabadidő, vág

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.