2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. December 09. 22:04, péntek | Tech
Forrás: Activision Blizzard / Microsoft

Komolyan fúrják az Activision felvásárlását

Komolyan fúrják az Activision felvásárlását

Úgy tűnik, nem lesz elég a Microsoft ígérete, az amerikai hatóságok ugyanis elkezdték kifogásolni a tranzakciót.

Alig néhány nappal ezelÅ‘tt olvashattuk, hogy a redmondi cég egy kereken 10 évre szóló licencmegállapodást írt alá a Nintendo vezetésével a CoD-széria felhasználásáról, ezt megelÅ‘zÅ‘en pedig már az EU-t engesztelte a vállalat. Most az amerikai oldalról érkezett újabb kifogás, a jelek szerint az eddigi lépések nem gyÅ‘zték meg Å‘ket.

Természetesen ezúttal is az Activision-Blizzard 69 milliárd dollárra rúgó felvásárlásáról van szó, amely több nagy szereplÅ‘ tiltakozását váltotta eddig ki. Most az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottságon volt a sor, amely 3-1 arányban döntött az adminisztratív kifogás meghozatala, annak elküldése mellett, ez pedig azt jelenti, hogy Å‘ket is meg kell majd nyerni a felvásárlás lezárásához, annak véglegesítéséhez. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a Nintendo bevonása nem lesz elegendÅ‘, minden bizonnyal a Sony illetékeseivel is hasonló megállapodást kell majd kötni, hiszen enélkül a Microsoft túlságosan elÅ‘nyös pozícióba kerülne a videójátékok területén belül.

Az amerikai fél részérÅ‘l kiemelték, hogy a redmondi cég korábban a ZeniMax, vagyis a Bethesda anyacégének felvásárlása kapcsán is hasonlóan járt el, akkor ugyanis az európai illetékeseknek ígérték meg, hogy nem teszik kizárólagossá a kiadó égisze alatt piacra dobott játékokat. Ezt követÅ‘en azonban a Starfield és a Redfall esetében mégis meglépték ezt, ezen játékok a Microsoft kizárólagos ajánlataként folytatták pályafutásukat, ami azt sugallja, hogy jelen esetben is hasonló lépésre számíthatunk – illetve ennek lehetÅ‘sége nincs kizárva. Tekintettel arra, hogy a Sony korábban éppen emiatt tiltakozott a felvásárlás véglegesítése ellen, az Activision pedig azon nagy kiadók szűk csoportjába tartozik, amelyek kiemelten népszerű (és költséges) játékokat dobnak piacra, a fenti szempont mindenképpen nagy jelentÅ‘séggel bír.

Meglátjuk, miként folytatódik majd az ügy, a következÅ‘ lépés a Microsoft részérÅ‘l várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.