2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 15. 21:29, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR

Közegészségügyi hivatal: Ha nincs szájmaszk, 1659 euró a büntetés

Közegészségügyi hivatal: Ha nincs szájmaszk, 1659 euró a büntetés

Nyitókép: trend.sk | POZSONY, október 15. – A házi karantén és a szájmaszk viselésének megszegéséért 1659 eurós büntetés jár, amit a Közegészségügyi hivatal és a járási hivatal szabhat ki.

A rendÅ‘rség helyben 1000 eurós pénzbüntetésben részesítheti a szabályszegÅ‘ket. A tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok megszegéséért a maximális szankció elérheti a 20,000 eurót, derül ki a Közegészségügyi hivatal által kiadott rendeletbÅ‘l.
Az ellenÅ‘rzés és a büntetés feladatát a helyi regionális Közegészségügyi hivatal vállalta magára. A hivatal munkáját a rendÅ‘rség segíti. A hivatal szóvivÅ‘je, Marek Eliáš szerint elsÅ‘sorban nem a büntetések behajtása a cél. „A helyi közegészségügyi hivatalok csak ajánlásra fognak büntetéseket kiszabni, azt is csak akkor és olyan mértékben, ahogy azt a helyzet súlyossága megkívánja,” magyarázta a szóvivÅ‘.

A koronavírus okozta járvány súlyosbodása Szlovákiát újabb és szigorúbb rendeletek bevezetésére késztette. Bezártak az uszodák, az edzÅ‘termek, a színházak és a mozik is. Betiltották azokat a tömegrendezvényeket, ahol több, mint 6 személy volna jelen.
Ahogy azt már a rendÅ‘rség közösségi oldalán jelezte, ellenÅ‘rizni fogják a szájmaszkok kültéri viselést, valamint igyekeznek betartatni a Közegészségügyi hivatal egyéb rendeleteit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.