2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 01. 20:14, kedd | Kzélet
Forrás: TASR

Krajčí: Csak az állandó tesztelés vezethet el a feloldásokhoz

Krajčí: Csak az állandó tesztelés vezethet el a feloldásokhoz

POZSONY, december 1. – Az ország lakosainak állandó antigénes tesztelése az egyetlen út, amely a koronavírus okozta fertőzések görbéjét lefelé mozdítaná el.

Ez feloldásokhoz vezetne, például megnyithatnánk az iskolákat és az éttermeket. Ezt Marek Krajčí egészségügyi miniszter nyilatkozta a Központi válságstáb keddi ülése után. Megérti, hogy az emberek nem rajonganak a tesztelésért.
„Türelmesnek kell lennünk. Tényleg várnunk kellene, amíg a számok javuló tendenciát mutatnak,” mondta a tárcavezető. Felhívta a figyelmet a lélegeztetőgépre szoruló páciensek számának enyhe növekedésére is. Állítása szerint az Országos Tesztelésnek csak akkor van értelme, ha egységes vélemény alakul ki, és az emberek részt vesznek rajta.

A miniszter úgy gondolja, hogy hetente egyszer tesztelésen részt venni és így szabadon mozogni sokkal jobb, mint otthon, bezárva lenni. Amennyiben a minisztérium kapná az új tesztek beszerzésének feladatát, úgy a tárcavezető állna elébe. Örülne azonban, ha nem neki kellene foglalkoznia ezzel, ugyanis az Egészségügyi Minisztérium a leginkább leterhelt az összes tárca közül. A miniszter oltási stratégián is dolgozik.

A tárcavezető hozzátette, hogy az Európai Unió által legszigorúbban ellenőrizett antigéntesztet választaná, ugyanis ez mutatja ki a legpontosabb eredményt az összes piacon lévő teszt közül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.