2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Február 24. 00:36, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Krajčí marad a posztján, nem minden koalíciós partner örült ennek kimondottan

Krajčí marad a posztján, nem minden koalíciós partner örült ennek kimondottan

POZSONY, február 23. – Marek Krajčí egészségügyi miniszter egyelőre marad a posztján. Keddi sajtótájékoztatóján elmondta, nem kíván menekülni a csatamezőről.

Sajnálja azonban, hogy egyes koalíciós partnerek csípősen reagáltak maradásának híre hallatán. A tárcavezető állítólag élvezi a miniszterelnök és az Egyszerű Emberek parlamenti klubjának bizalmát. „El kell mondanom, hogy szomorú vagyok Richard Sulík reakciója miatt, nem beszélve a Za ľudí egyes képviselőiről, akik arra kértek, hogy vállaljam a politikai felelősséget. Ennek ellenére élvezem a miniszterelnök és a parlamenti klub teljes bizalmát. Ebben a helyzetben nem tartom helyesnek a menekülést,” magyarázta a miniszter azzal, hogy ha igény van a munkájára egy ilyen kritikus helyzetben, akkor bizony marad.

A mai nap folyamán korábban már Boris Kollár is jelezte, hogy a koalíciós pártelnökök találkozóján téma volt a miniszter menesztésének kérdése, azt azonban nem akarta taglalni, hogy ténylegesen szó volna a tárcavezető lemondatásáról. Erről ugyanis egyedül a miniszterelnök dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 15. 11:26, kedd | Kzélet

Megszűnik az egyik legfontosabb IC-járat

A Pozsony-Kassa vonalon közlekedő IC-járat megszüntetésének oka anyagi hátterű.

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.