2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 26. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: TASR

Krasznón bezárják az oktatási intézményeket

Krasznón bezárják az oktatási intézményeket

A csacai járásbeli Krasznó (Krásno nad Kysucou) város válságstábja hétfőtől elrendelte a Mládežnícka utcai alapiskola és a Lesnícka utcai óvoda bezárását.

A város honlapján található információk szerint a döntés oka a járványügyi helyzet rosszabbra fordulása, illetve a koronavírus-fertőzöttek számának az emelkedése.

A Lesnícka utcai óvodának július 13-án kellene újra kinyitnia. A válságstáb javasolja a sportrendezvények törlését, és az edzéseken részt vevő sportolók számának a csökkentését. A javaslat a kulturális rendezvényeket is érinti. Ezenkívül azt tanácsolják, hogy senki ne látogassa a gyermekjátszótereket, és hogy a kerékpárúton is csak korlátozott számban közlekedjenek az emberek. Továbbá korlátoznák a csoportos összejöveteleket, és a szájmaszkok viselésére, illetve a fertőtlenítőszerek használatára hívják fel a figyelmet.

„Krasznó városa arra kéri a lakosokat, hogy ne látogassák a hivatalokat, és éljenek az elektronikus ügyintézés lehetőségével. Megelőző intézkedésekről van szó, ezért arra kérjük a lakosokat, hogy az intézkedéseket fegyelmezetten kezeljék, és tartsák be az egészségügyi rendelkezéseket” – áll a város honlapján.

„A Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) számított z új esetek számának növekedésére, mivel az egészségügyi szakemberek igyekeznek felkutatni minden olyan személyt, aki kapcsolatba került az igazolt fertőzöttekkel, és rajtuk is elvégezni a tesztet. A pozitív esetek nagy részében fennáll az epidemiológiai kapcsolat azokkal a személyekkel, akiknél korábban igazolták a fertőzést. Legtöbbször családi kapcsolatokról van szó. Ugyanakkor olyan esetek is vannak, amikor valaki külföldről hozta haza a megbetegedést” – tette hozzá Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Emlékeztetett: a csacai (Čadca) Regionális Közegészségügyi Hivatal nem ajánlja a tömegrendezvények szervezését a Csacai és a Kiszucaújhelyi járásban.

Nyitókép: TVnoviny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.