2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 13. 10:10, hétfő | Magyarország
Forrás: HVG

Kreatív csempészek: drónok hozzák az ukrán cigit

Kreatív csempészek: drónok hozzák az ukrán cigit

Ukrajna és Magyarország között hatalmas csempészhálózat jött létre az elmúlt évtizedekben, a bűnözők pedig alkalmazkodnak a kor szellemiségéhez és technológiai megoldásaihoz.

Idén több mint tízmillió forint értékben foglaltak le drónokkal és pilóta nélküli repülőgépekkel csempészett cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és a rendőrök az ukrán-magyar zöldhatáron.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közölte: idén több mint 6 700 doboz cigarettát és két gépet találtak és foglaltak le. A fokozott zöldhatár-ellenőrzéseknek köszönhetően a bűnözői csoportok egyre inkább a légteret használják illegális tevékenységükhöz, azonban a NAV a rendőrséggel közösen a repülési pontok feltérképezésével, illetve hőkamera használatával állja útját a légi úton történő csempészetnek - tudatták a közleményben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense az MTI megkeresésére azt mondta: 2018 óta fordulnak elő hasonló, légi eszközökkel elkövetett bűncselekmények. Idén, az eddiginél gyakrabban, 12 alkalommal észleltek ilyet. A lefoglalt drón 20 karton cigarettát szállított, és a pilóta nélküli repülőgép belsejében 25 karton cigarettát találtak - tudatta Dávid Zoltán sajtóreferens.

MTI/infocsallóköz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.