2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Szeptember 09. 22:37, péntek | Világ
Forrás: Wikimedia Commons • AP

Leállították Donald Trump Hillary Clinton ellen benyújtott keresetét

Leállították Donald Trump Hillary Clinton ellen benyújtott keresetét

Elutasította egy szövetségi bíró az amerikai Florida államban Donald Trump volt amerikai elnök 2016-os elnökválasztási ellenfele, Hillary Clinton és volt magas rangú FBI-tisztviselők elleni keresetét.

Az AP hírügynökség arról is beszámolt, hogy Donald Middlebrooks bíró visszautasította Trump azon állításait, miszerint az említett személyek összehangoltan jártak volna el annak érdekében, hogy vizsgálat induljon az ún. az orosz ügy kapcsán. Az eset egyébként beárnyékolta Trump amerikai elnöki hivatali idejének nagy részét.

Trump ügyvédje, Alina Habba pénteken azt mondta, hogy Trump fellebbezni fog az elutasítás ellen – tette hozzá az AP.

Donald Middlebrooks, az Egyesült Államok körzeti bírója véleménye szerint Trump márciusban benyújtott keresete "nyilvánvaló szerkezeti hibákat" tartalmaz, és több esemény leírása megbízhatatlan.

A bíró elutasította azt az elképzelést, hogy Trump pert indítson a jogi károk helyreállítása érdekében. "Ehelyett (Trump) egy 200 oldalas politikai kiáltványt próbál készíteni", amelyben felvázolja kifogásait az őt ellenzőkkel szemben - írta Middlebrooks bíró. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy „nem a bíróság a legalkalmasabb fórum erre.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.