2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Május 13. 23:03, péntek | Világ
Forrás: NIKKEI

Leépíti orosz érdekeltségeit az ismert netes áruház

Leépíti orosz érdekeltségeit az ismert netes áruház

Az Alibaba Group komoly leépítésekbe kezdett Oroszországi vegyes vállalatában, ahonnan az alkalmazottak mintegy 40%-át bocsátották el. A hírről a Nikkei adott tájékoztatást.

Az Alibabát értelemszerűen az Ukrajna elleni agresszív katonai támadás zavarja, a morális okok mellett az üzletmenetnek sem tesz jót, hogy az ország háborúba indult szomszédja ellen. A forrás szerint nem világos, hogy lesznek-e további elbocsátások, miután az elbocsátottak egy része önként távozik, néhányan pedig elköltöznek. A jelentés szerint a leépítés a kereskedelmi részleget érintette a legsúlyosabban.

Az AliExpress Russia, az Alibaba és orosz partnerei által 2019-ben indított közös vállalkozás belföldi és határokon átnyúló tranzakciókat bonyolít le. A vállalat üzleti tevékenységének több mint háromnegyedét a határokon átnyúló eladásokból szerzi, és a világjárvány alatt az ellátási láncok soszor akadoztak.

A kínai e-kereskedelmi óriást egyelőre nem kommentálta az esetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.