2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Március 27. 20:24, vasárnap | Világ
Forrás: euronews.com

Lengyelek: Orbán politikája sokba fog kerülni a magyaroknak

Lengyelek: Orbán politikája sokba fog kerülni a magyaroknak

Egyre többen nézik kritikus szemmel Magyarország kommunikációját az ukrán-orosz háború kapcsán. Legutóbb Andrzej Duda lengyel elnök bírálta Orbán Viktort, amiért nem támogatja Ukrajnát a konfliktusban.

Orbán Viktor egyik legközelebbi szövetségese, Lengyelország sem nézi jó szemmel a magyarországi hozzáállást. Joe Biden amerikai elnökkel folytatott szombati varsói megbeszélése után Duda azt mondta, Magyarország nagymértékű függősége az orosz energiaellátástól érthetően óvatossá teszi Orbán Viktor miniszterelnököt. "De tekintettel az Ukrajna elleni orosz agresszióra, tekintettel civilek százainak és ezreinek halálára, tekintettel a lakóházak bombázására, ami a nemzetközi jog szerint háborús bűncselekménynek számít, nehéz megértenem ezt a megközelítést,” mondta Duda a TVN24 hírcsatornának adott interjújában.

Ez a politika sokba fog kerülni Magyarországnak, nagyon sokba. Lengyelország és Magyarország évek óta bírálja az Európai Uniót, miután Brüsszel a demokratikus intézmények leépítésével vádolja őket.

A háború kezdete óta Lengyelország többször is sürgette az EU-t, hogy tiltsa be az Oroszországból származó gáz- és kőolajimportot. Orbán Viktor azonban "vörös vonalnak" nevezte az energetikai szankciókat, mert attól tart, hogy azok felhajtják az árakat Magyarországon.

Címkék: Duda, lengyel, orbán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.