2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2021. December 18. 16:05, szombat | Rendőrségi
Forrás: cas.sk / Nyitókép: rendőrség facebook

Letartóztatták Štefan Hríb újságírót

Letartóztatták Štefan Hríb újságírót

A HNonlie.sk beszámolója szerint erre azért került sor, mert a neves újságíró állítólag több alkalommal is megszegte a járványügyi rendeleteket.

Hríb tulajdonában áll a Klub pod Lampou nevű vendéglátóegység, amely a rendeletben leírtak ellenére továbbra is nyitva tartott. A szigorítás értelmében az éttermek és kávézók csak ún. ablakos kiadás útján működhettek, azaz a belső és külső terekben tilos volt a tartózkodás. „Tegnap este, nem sokkal 22:00 után a rendőrök rutinellenőrzést tartottak egy, a Partizán utcán található vendéglátói egységben. A helyszínre érkezve a járványügyi rendeletek többrendbeli megszegését tapasztalták, ezért felvették a kapcsolatot az ott tartózkodó alkalmazottal, aki végül beengedte őket. A rendőrök a kávézóban nyolc további embert találtak, akik alkoholos és alkoholmentes italokat fogyasztottak az asztaloknál. A szabályszegők figyelmeztetésben részesültek, majd közölték velük, hogy gyanúsítottaknak minősülnek a civil lakosság védelméről szóló 42/1994-es törvény megszegésének ügyében. Emellett minden jelenlévőnek pénzbírságot ítéltek meg, amit azonban ők nem voltak hajlandók kifizetni. A rendőrség ezután értesítette az illetékes hatóságot,” írja a Rendőrség közösségi oldalán.

A rendőrök a törvény értelmében előbb a pincérnőt, majd végül a tulajdonos Štefan Hríbet is letartóztatták. „A rendőrök előbb a helyszínen tartózkodó alkalmazottak vették őrizetbe majd szállították a legközelebbi őrsre. Később azonban ugyanígy jártak el a helyszínre érkező tulajdonos esetében is,” írják a törvény emberei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.