2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 18. 10:30, szerda | Világ
Forrás: Noviny.sk

Lezuhant egy helikopter Kijev közelében

Lezuhant egy helikopter Kijev közelében

Denis Monasztirszkij ukrán belügyminiszter, illetve két másik magas rangú tisztviselő életét vesztette a baleset során. A helikopter a Kijev melletti Brovary városában zuhant le szerdán.

Az ukrán elnök tanácsadója, Kyrylo Timosenko a Telegram platformon tájékoztatott, hogy a katasztrófavédelem információkat gyűjt az áldozatokról és a baleset körülményeiről.

A kijevi körzet kormányzója, Olexij Kuleba a Telegramon jelentette be, hogy a tragédia idején gyerekek és alkalmazottak tartózkodtak az óvoda épületében, amely közelében a helikopter lezuhant.
"Az épületből mindenkit evakuáltak. A balesetnek sajnos vannak halálos áldozatai is. A helyszínre mentők, rendőrök és tűzoltók vonultak ki" - írta.

A Guardian értesülései szerint a balesetről közzétett képen, amelynek valódiságát nem tudták ellenőrizni, legalább egy súlyosan sérült felnőtt látható.

A Suspilne ukrán közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a rendelkezésre álló információk szerint öt sérültet szállítottak kórházba. A baleset áldozatainak száma egyelőre nem ismert.

Forrás: noviny.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.