2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2021. Április 22. 12:48, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Ligetfalu: A nyolcadikosok és a kilencedikesek 87%-a visszatért az iskolapadokba

Ligetfalu: A nyolcadikosok és a kilencedikesek 87%-a visszatért az iskolapadokba

POZSONY, április 22. – A ligetfalusi alapiskolákba a 8. és 9. évfolyam tanulóinak összesen 87%-a tért vissza a koronavírus okozta járvány miatti lezárásokat követően.

A nyolcadikosok esetében a diákok 86,70%-a, a kilencedikesek esetében pedig 87,36 százalékuk tért vissza az iskolapadokba. Minden diákot koronavírustesztnek vetettek alá. „A nyolcadikosokat és a kilencedikeseket individuálisan tesztelték visszatérésük előtt. Ezen a héten azonban mindenki részt vehet az iskolában zajló gargalizálós teszteken,” nyilatkozta Mária Halašková, Ligetfalu városrész szóvivője. Azoknak, akik nem tértek vissza az iskolákba, nem biztosított a távoktatás sem, de a hiányzás igazolt, ha egészségügyi vagy családi okok állnak a háttérben. Az igazolással nem rendelkező diákoknak különbözeti vizsgát kell majd tenniük.

Ligetfalu vezetése úgy döntött, hogy a diákok mellett a pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazottakat is letesztelik az új fajta nyálból vett PCR-tesztekkel, így a városrész 17.500 eurót spórol hetente. A mintavétel hetente kétszer zajlik. Óváros is magas számokat produkált a visszatérő diákok esetében, itt a nebulók 95%-a tért vissza az iskolákba.

Címkék: iskola, ligetfalu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.