2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 01. 10:27, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Ligetfalu: Még mindig nincs első alpolgármester a városrészben

Ligetfalu: Még mindig nincs első alpolgármester a városrészben

POZSONY, május 1. – Az első alpolgármester posztja még mindig betöltetlen Ligetfalu városrészben. Ján Hrčka polgármester ugyanis még senkit nem választott ki a korábban lemondott Lýdia Ovečková helyére.

A polgármester saját elmondása szerint nem akarja elkapkodni a döntést és megfelelő jelöltet akar találni. „Az első alpolgármester posztja továbbra sincs betöltve azután, hogy korábban Lýdia Ovečková távozott a helyettesi székből. A polgármester úr folyamatosan gondolkodik az új alpolgármester személyén, de rengeteg teendője miatt még nem tudott dönteni,” nyilatkozta portálunknak Mária Halašková, Ligetfalu városrész szóvivője. A városháza azonnali tájékoztatást ígért, amint a döntés megszületik.

Lýdia Ovečková két és fél év után állt fel az alpolgármesteri pozícióból. Elmondása szerint döntésének személyes okai vannak és nem igaz, hogy a közelgő önkormányzati választások miatt tett így. A politikus továbbra is önkormányzati és megyei képviselő marad, prioritásai és témái pedig nem változtak. „Folytatom a munkát az iskolaügyben, továbbra is odafigyelek a sportra, a kultúrára, a játszóterekre, a közterekre, az idősgondozásra, az egészségügyre és a helyi közösség fejlődésére,” mondta Ovečková.

Címkék: ligetfalu, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.