2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Június 13. 08:22, kedd | Sport
Forrás: teraz.sk

Liptószentmiklóson megkezdődött a pumptrack pálya építése

Liptószentmiklóson megkezdődött a pumptrack pálya építése

A 280 méter hosszú aszfaltpálya több döntött kanyarból, terephullámokból fog állni egy zárt körpályán

A liptószentmiklósi pumptrack-komplexum építése hétfőn kezdődött meg az Alekszij utcai garázsok mögött. A kivitelező a befejezést augusztus és szeptember fordulójára várja. Erről a TASR-t Viktória Čapčíková, a város szóvivője tájékoztatta.

"A Pumptrack-ek népszerű technikai pályák a kerékpárral, pedálozás nélkül, rollerrel, görkorcsolyával vagy inline görkorcsolyával közlekedők számára. A pályákon való közlekedéshez nem szükséges speciális kerékpár" - mondta Ľuboš Trizna alpolgármester.

A 280 méter hosszú aszfaltpálya több döntött kanyarból, terepjáró hullámokból áll majd zárt körpályán. A szóvivő szerint a legnagyobb vonzerőt a sportolók számára a különböző típusú kanyarok sorozata jelenti majd - egy hármas kanyar, egy kihagyás, egy egyenes áthaladás, egy kettes kanyar, egy áthelyezés és egy 180 fokos kanyar.

A tervezett pálya három körből áll. Az alacsony és közepes profilú fő pályát a legszélesebb körű versenyzők számára tervezték. "Lesz egy alacsony profilú, úgynevezett gyermekpálya, amelyet a legfiatalabb sportolók mellett a kezdők is használhatnak; ez biztonságosan el lesz választva a főpályától. A haladó versenyzők a magasabb profilú kiegészítő pályákon fognak szórakozni" - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: teraz.sk

Címkék: bicikli, pumptrack, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.