2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. November 28. 21:20, vasárnap | Magyarország
Forrás: HVG

Magyarország: Kásler bejelentette, mikortól oltják a legkisebbeket

Magyarország: Kásler bejelentette, mikortól oltják a legkisebbeket

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője, Kásler Miklós ma erősítette meg, hogy az 5-12 évesek esetében december 20-a után kezdődik az oltási kampány.

A miniszter egyúttal arra kéri a szülőket, hogy ne féljenek, oltassák be gyermekeiket. Kásler egy facebookon közzétett videóban szólt az ország polgáraihoz, amelyben kiemelte, hogy egy olyan korcsoport kaphat védelmet, amely eddig saját szervezetére volt utalva. "Fontos, hogy magas átoltottságot érjünk el, hiszen a gyerekek körében is terjed a vírus, a késői hatásokat pedig nem ismerjük,” idézi a politikust a HVG.hu.
A tárcavezető megerősítette: az 5-12 éves gyermekek esetében december 20-át követően kezdődik meg az oltás. A gyerekek Pfizer vakcinát kapnak, ebből ugyanis elegendő áll a kormány rendelkezésére, sőt további vakcinákat kötöttek le.

Az Európai Gyógyszerügynökség csütörtökön jelentette be, hogy az 5-11 évesek oltására is alkalmas a Pfizer/Biontech vakcinája, a gyerekek ebből kisebb dózist kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.