2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2022. Június 18. 23:39, szombat | Magyarország
Forrás: TOTALCAR • HVG

Magyarország: Több OMV-kút is üzemanyaghiányt jelentett a mai napon

Magyarország: Több OMV-kút is üzemanyaghiányt jelentett a mai napon

Egyelőre azonban rejtély, mi okozhatta az üzemanyagellátás akadozását. Egyes helyeken a Prémium, míg máshol a befagyasztott árú benzin fogyott el.

Van, ahol a drágább prémiumból, máshol a hatósági áras benzinből fogyott ki egy-egy OMV-töltőállomás szombaton – számolt be az RTL Híradója. A kutasok szerint a szállítmánynak már meg kellett volna érkeznie. Gulyás Gergely még pénteken nyilatkozott benzin-ügyben, akkor azt mondta: a jelenlegi helyzetben nincs 100%-os garancia az üzemanyagellátás biztosítására, de a magyaroknak nincs miért aggódniuk. A miniszter szerint a stratégiai tartalékok hónapokon, de akár egy éven keresztül is biztosíthatják a szükséges mennyiséget.

A kormány az OMV-nek megnyitotta már a tartalékokat.

Az osztrák cég nem válaszolt az RTL kérdéseire, hogy mi okozta az egyes üzemanyagok hiányát. Az OMV-re rájár a rúd, a cég akkor került nehéz helyzetbe, amikor a schwechati finomító - egy baleset miatt - hosszabb időre leállni kényszerült. Az OMV a Mol-tól és az állami tartalékokból merít.

Címkék: üzemanyaghiány, OMV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.