2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2023. Március 24. 10:32, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Május 2-ig lehet pályázni a Martin Filk ösztöndíjra

Május 2-ig lehet pályázni a Martin Filk ösztöndíjra

A Martin Filk Ösztöndíjra azok a szlovákiai diákok pályázhatnak, akik a világ legjobb egyetemein tanulnak, vagy jelentkezés előtt állnak, esetleg már felvételt nyertek.

A pályázatok benyújtásának határideje május 2. Erről a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma tájékoztat a honlapján. Az ösztöndíj keretében a tanulmányi költségek (tandíj, megélhetési költségek, utazási költségek, szakirodalom beszerzésének költségei, egészségbiztosítás és utasbiztosítás) fedezésére lehet ösztöndíjat kapni legfeljebb két tanévre egy külföldi egyetemen. "Feltétel, hogy az egyetemek, amelyekre a hallgatók jelentkeznek, felvételt nyertek vagy már tanulnak, a Shanghai Academic Ranking of World Universities 2021 rangsorában a 200. helyig bezárólag vagy a RePEc rangsorában a 200. helyig bezárólag szerepeljenek" - pontosított az oktatási minisztérium.

Idén 25 lehetséges helyre történik a kiválasztás. Minisztériumok, valamint az Ipari Tulajdonosi Hivatal is jelezte érdeklődését. "Elsőbbséget élveznek az olyan területeken végzett tanulmányok támogatása, mint a közgazdaságtan, a matematika, a statisztika és a közpolitika" - tette hozzá az oktatási minisztérium.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 15. 11:26, kedd | Kzélet

Megszűnik az egyik legfontosabb IC-járat

A Pozsony-Kassa vonalon közlekedő IC-járat megszüntetésének oka anyagi hátterű.

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.