2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 06. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: tasr

Májusra halasztják az ötödikesek tesztelését

Májusra halasztják az ötödikesek tesztelését

Ősz helyett csak a 2020/2021-es tanév végén, májusban tesztelik az alapiskolás ötödikes tanulóit. A gyerekek 2021. május 19-én, szerdán írják meg a tesztet.

Minden tanév első felében írnak tesztet az ötödikesek, legutóbb 2019. november 20-án tesztelték őket. A tesztet az összes alapiskolában megírják matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, illetve magyar nyelvből és irodalomból. „Az alapiskolák 5. osztályának minden tanulója részt vesz a tesztelésen, kivéve a speciális oktatási program szerint tanuló gyerekeket" – áll a minisztériumi anyagban.

A témaköröket szeptemberben teszi közzé az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete. Az ötödikesek tesztelésének célja a felső tagozatba lépők általános tudásának felmérése, valamint visszajelzés az alapiskoláknak a tudásukról és a készségeikről, hogy ezzel is elősegítsék az oktatás minőségének javítását.

Címkék: oktatás, tesztelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.