2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 11. 11:58, kedd | Koronavírus
Forrás: Ma7.sk

Már három hónap elteltével is újra elkaphatjuk a COVID-ot

Már három hónap elteltével is újra elkaphatjuk a COVID-ot

A ma7.sk-n megjelent cikkben Rusvai Miklóst arról kérdezték, hogy a betegségen átesettekre mikor jelent újra komoly veszélyt a koronavírusfertőzés.

A szakember szerint a betegségen átesett személyek esetében 3-4 hónap az az idÅ‘tartam, ami után ismét elkaphatják a koronavírust. Az adatok alapján a második fertÅ‘zés sokkal enyhébb tünetekkel jelentkezik. Rusvai állítása szerint, aki a COVID-19 utáni hetekben ismét koronavírus-gyanús tüneteket észlel, az azért van, mert a betegség még nem teljesen távozott a szervezetbÅ‘l vagy egy másik vírus okozza a bajt. A szakember az ilyen esetekben teljesen kizárta az újrafertÅ‘zés lehetÅ‘ségét.

„Vannak arról beszámolók, hogy valaki az elÅ‘zÅ‘ megfertÅ‘zÅ‘dése után újra pozitív lett,” emlékeztet Rusvai, hozzátéve, hogy egyik ismerÅ‘se szeptember elején átesett a betegségen, majd decemberben teljesen gyanútlanul utazott volna. A reptéri tesztje pozitív lett, ezáltal karanténba került, miközben semmi jelét nem érezte annak, hogy beteg lenne. Mindez négy hónappal azután történt, hogy kiheverte az elÅ‘zÅ‘ COVID-ot. Egyes beszámolók három hónapról is szólnak. „Körülbelül három hónap az újrafertÅ‘zÅ‘dés lehetÅ‘ségének alsó idÅ‘intervalluma,” fogalmazott a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.