2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Március 29. 21:24, kedd | Tech
Forrás: innocentstore / 9to5mac

Már javában tesztelik az iPhone 14-est

Már javában tesztelik az iPhone 14-est

A legújabb hírek szerint már végleges az Apple csúcskategóriás telefonjának formája.

Az Apple idei évben esedékes új okostelefonjai, a család várható tagjai kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy a külsÅ‘s értesülések alapján ezúttal nagyobb eltérésekkel futnak majd be a készülékek, eközben viszont házon belül folytatódik a munka. A friss jelentés alapján már a tesztelésnél tartanak, miközben az iPhone SE kapcsán is befutott egy új hír.

A 9to5Mac adott hírt a napokban arról, hogy a kínai üzemet nem érintette jelentÅ‘s mértékben az újonnan bevezetett korlátozások sorozata, vagyis a folyamat nem lassult emiatt le. Úgy tűnik, hogy jelenleg az EVT-fázisnál tartanak, vagyis az elsÅ‘ prototípust tesztelik a mérnökök, tehát a kivitel és a belsÅ‘ összetétel már nem fog megváltozni, ezek pedig többnyire egybevágnak azzal, amit a kiszivárogtatók révén korábban már mi is olvashattunk. A 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro és a 6,7 hüvelykes Pro Max az új, már 4 nanométeren készülÅ‘ A16-chipre épül, ez nagyobb lesz, mint a másik két példány által használt 5 nanométeres A15, de az úgynevezett „pill and hole” elÅ‘lapi kivágások alkalmazása is fontos fejlemény ezen típusok esetében.

A fenti két telefon a hátoldalon elhelyezett 48 megapixeles fÅ‘kamera miatt némileg vastagabb modullal fut majd be, ezzel jó esélyük van a kiemelkedÅ‘ minÅ‘ség elérésére, miközben a másik két változat, a 6,1 hüvelykes iPhone 14 és a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Max megtartják a jelenleg kapható típusok külalakját, ehhez pedig legalább 6 GB memóriát párosítanának. Ami a várható kereskedelmi árakat illeti, ezek egyes források szerint nem változnak jelentÅ‘s mértékben, mivel azonban az iPhone 13 mini nem kapja meg közvetlen utódját, az idei sorozat valószínűleg 800 dollártól indul majd.

Egy másik beszámoló szerint az új iPhone SE iránti kereslet nem éri el a tervezett szintet, emiatt most visszafogják ezen telefon gyártását, így az idei évben 25-30 millió helyett csak 15-20 millió példány készülhet el.

Címkék: apple, iphone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.