2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 20. 09:09, péntek | Tech
Forrás: techradar.com

Már nem sokáig tolerálja a Netflix a jelszómegosztást

Már nem sokáig tolerálja a Netflix a jelszómegosztást

A népszerű streaming szolgáltató hivatalosan is megerősítette, hogy még meddig tolerálja a jelszómegosztást.

A Netflix a 2022. negyedik negyedévi jelentés jelentésekor azt is nyilvánosságra hozta, hogy 2023 elsÅ‘ negyedévében megkezdi a fizetett megosztási funkció "more broadly" bevezetését, vagyis a streaming szolgáltató márciusban aktiválja a háztartások közötti jelszómegosztás visszaszorítását.

Miért szigorítanak?

Lényegében a streaming cég azt állítja, hogy ez gyengíti a versenypozíciójukat, mivel a jelszavak több millió ember közötti kiterjedt megosztása aláássa a vállalat hosszútávú vízióját, mely szerint folyamatosan javítani szeretnék a szolgáltatásaik minÅ‘ségét, illetve rendre új területeken kívánnak befektetni.

A Netflix természetesen számít arra, hogy ez a drasztikus lépés világszerte kedvezÅ‘tlen népszerűségnek örvend majd. A sémát tavaly Latin- és Dél-Amerika egyes részein próbálták ki, de egyik ország elÅ‘fizetÅ‘i sem repdestek az örömtÅ‘l. A Netflix azon törekvései sem segítettek a dolgokon, hogy próbálták rábírni az elÅ‘fizetÅ‘ket arra, hogy egy csekély felárért cserébe, plusz felhasználókat adjanak hozzá a saját kontójukhoz. A döcögÅ‘s latin-amerikai tesztek azonban nem bírták jobb belátásra vezetÅ‘ket, így a vállalt továbbra is kitart amellett a döntése mellet, hogy idén szélesebb körben is bevezeti a fizetett megosztási funkciót. Azonban némi vigaszt nyújt a sorozat és filmkedvelÅ‘k számára az a tény, hogy a Netflix továbbra is minden felhasználónak lehetÅ‘vé teszi majd, hogy bármilyen eszközön használhassák a platformot, akár utazás közben is.

forrás: techradar.com

Címkék: film, Netflix, sorozat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.