2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 23. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: TASR

Marad-e Andrej Kiska a Za ľudí élén?

Marad-e Andrej Kiska a Za ľudí élén?

A pártban a választás után kezdődött a párbeszéd Andrej Kiska jövőjéről, aki annak ellenére, hogy pártja tagja lett a kormánykoalíciónak, teljesen a háttérbe vonult.

Andej Kiska háttérbe vonulását egészségügyi okokkal magyarázta.

Annak elenére, hogy a politikától lényegében teljesen visszavonult, a volt államfő továbbra sem zárja ki a párt további vezetését. A TASR kérdésére Andrej Kiska nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy marad a párt élén, de elmondása szerint még minden lehetőség nyitva áll. Hozzátette, hogy a megfelelő időben majd tájékoztat mindenkit döntéséről.

A Za ľudí kongresszusa július végén, vagy augusztus elején esedékes, a pontos időpontról a párt elnöksége dönt. Ott dől majd el véglegesen, hogy ki fogja vezetni pártot.

Az elnöki pozícióval kapcsolatbanKiskán kívül két név merült fel idáig. Juraj Šeliga, a parlament jelenlegi alelnöke nem zárta ki, hogy elindul a posztért. A második potenciális jelölt Veronika Remišová, aki Kiska háttérbe húzódása óta lényegében a pártelnöki teendőket látja el. A párt egyelőre Kiska döntésére vár.

Nyitókép: sme

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.