2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Március 13. 11:34, hétfő | Tech
Forrás: aktuality.sk

Markiza hétfőtől változást tervez a feliratozással kapcsolatban

Markiza hétfőtől változást tervez a feliratozással kapcsolatban

A Markiza több mint egy évvel ezelőtt szüntette meg a Teletextet. Ez azonban nem teljesen igaz, és az utolsó működő szolgáltatás, ami még elérhető, az a feliratozás.

"A Markíza Csoport 2023. március 13-án, hétfÅ‘n reggel 9:00 órától a hallássérült nézÅ‘k számára a zárt feliratozás biztosításának technológiájában korábban bejelentett változást hajt végre" - közölte a Markíza.

Az új rejtett feliratozás "korszerűbb, megbízhatóbb és jobban olvasható" DVB-feliratozás formájában lesz elérhetÅ‘. A nézÅ‘k egy távirányítóval tudják majd bekapcsolni Å‘ket. A különbözÅ‘ eszközökön másképp kapcsolhatók be - de a felirat, a felirat vagy a feliratozás gombnak kell lennie.


"A nézÅ‘k számára tehát semmi sem változik, kivéve azt a gombot, amellyel mostantól ezt a jogilag garantált szolgáltatást aktiválni tudják. A DVB-feliratozás minden tévéjel-vételi módban és minden távközlési szolgáltatónál elérhetÅ‘ lesz" – adta hírül a Markíza.

A műsorszolgáltató arra is utalt, hogy ez az utolsó teletext szolgáltatás, amely megszűnik. A teljes platform megszüntetésének oka a csoport szerint a folyamatosan csökkenÅ‘ nézettség volt.

forrás: aktuality.sk

Címkék: Markíza, teletext, TV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.