2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 14. 15:46, kedd | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Matovič 500 eurós jutalmat javasol az idei választásokon való részvételért

Matovič 500 eurós jutalmat javasol az idei választásokon való részvételért

A javaslat szerint csak a parlamenti választásokon való részvételért fizetnének díjazást, amelyre a törvény hatálybalépése után, azaz 2023. szeptember 30-án kerül sor először.

500 eurós jutalmat kaphatnak a választók az idei parlamenti választáson való részvételért. Igor Matovič, az OĽANO vezetője ezt javasolja a választójog gyakorlásának feltételeiről szóló törvénymódosításban. Kedden benyújtotta a parlamentnek azt a javaslatot, amely ezt a változást tartalmazta és legkorábban a szeptember 30-i előrehozott választások során lenne érvényes.

„A módosítás bevezetné a választási részvételért járó jutalmat 500 euró értékben azon állampolgárok számára, akik bizonyíthatóan leadták szavazatukat a parlamenti választáson.” – áll az előterjesztésben.

A javaslat szerint a választásokon való részvételért csak a parlamenti választásokon való részvételért fizetnének díjazást, amelyre először a törvény hatálybalépése után, azaz 2023. szeptember 30-án kerül sor. Matovič azt javasolja, hogy az új jogszabály június 1-jétől legyen hatályban.

A módosítás szerint a díjazást a Belügyminisztériumnak kell a postai szolgáltatásokról szóló törvény univerzális szolgáltatásokra vonatkozó része alapján.

OĽANO a választójog gyakorlásának feltételeiről szóló törvény egyik módosításában már javasolta a szlovákiai választásokon való részvétel jutalmazását, akkor tíz százalékos állami illetékkedvezmény formájában. Ezt a javaslatot kedden elutasította a parlament.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.