2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 08. 13:20, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR

Matovič: Szigorítani kell a határátkelést Csehországgal

Matovič: Szigorítani kell a határátkelést Csehországgal

POZSONY, október 8. – A Csehországgal közös határátkelőinken szigorítani kell a szabályokat. Ezt Igor Matovič miniszterelnök mondta csütörtökön.

Személy szerint úgy gondolja, hogy a szigorított intézkedések helyénvalóak lesznek, valamint redukálni kell a kivételek számát is.
A koronavírus megfékezése érdekében behozott intézkedések eredményeit már a hétvégén megtapasztalhatjuk. „Életbevágó, hogy a napi fertőzések emelkedő száma mellett szigorúbb intézkedéseket léptessünk érvénybe, hiszen életek forognak kockán,” mondta a miniszterelnök.

Az antitesteket kimutató tesztek jövő hét kedden érkeznek Szlovákiába, tette hozzá a kormányfő. Matovič szerint azonban ne tekintsünk ezekre a tesztekre, mint valami mindenható eszközre, hiszen 10 koronavírusos személyből csak hármat tudnak identifikálni. „Mindenesetre ez segíthet kiszűrni a legveszélyesebb és legfertőzőbb hordozókat,” egészítette ki.

A kormányfő szerint ma 30-szor több esetet tudnak ellátni a higiénikusok és az egészségügyi dolgozók, mint az első hullám kirobbanásakor. Kiemelte, hogy egyes kórházakban már végbement az átszervezés, ezzel is 8-9-szeresére növelve a COVID-19 pácienseknek fenntartott betegágyak számát.
„Mindenképp rosszabb lesz a helyzet azokban a kórházakban, ahol fel fog kelleni szabadítani helyeket menetközben. Ilyen esetekben a kórház személyzetére lesz bízva, ki élvezhet elsőbbséget.” mondta Matovič.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.