2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Szeptember 02. 23:43, péntek | Magyarország
Forrás: Ludmila Kot • Pixabay / HVG

Mégsem lesz masiniszta-sztrájk Magyarországon

Mégsem lesz masiniszta-sztrájk Magyarországon

Visszaléptek a mozdonyvezetők, így nem lépnek sztrájkba hétfőn Magyarországon - írja a HVG.hu cikke.

Az eredetileg hétfőre tervezett munkabeszüntetést azonban továbbra is a levegőben tartja a szakszervezet.

Nem kezdi el hétfőn bejelentett sztrájkját a Mozdonyvezetők Szakszervezete – közölte pénteken a MÁV-Start, de jelezték, hogy a szakszervezet nem állt el a munkabeszüntetéstől. A MÁV szerint – amely jogellenesnek nevezte a sztrájkot – ezzel a szakszervezet “bizonytalanságban tartja a többszázezres utazóközönséget és ellehetetleníti a munkába, iskolába járók tervezhető mindennapjait”.

A társaság minden utast megnyugtatott, miszerint hétfőn minden vonat menetrend szerint közlekedik majd, ők pedig minden erejükkel azon lesznek, hogy ezt a bizonytalan helyzetet mihamarabb megoldják.

A szakszervezet a “2021. évi keresetveszteség kompenzálására” hirdette meg sztrájkot, amit azonban a bíróság csütörtökön jogellenesnek minősített. A szakszervezet szerint a MÁV-Start tavaszi megállapodásuk ellenére sem fizette még ki a mozdonyvezetők tavalyi reálbér-vesztesége után nekik járó 300 ezer forintot.

A szakszervezet pénteki közleményében emlékeztetett, hogy a bíróság csütörtökön azt is kimondta, jogos a bérkövetelésük, és ennek érdekében – egy későbbi időpontban – jogszerű sztrájk folytatható - zárja a HVG.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.