2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 04. 13:34, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Mégsem lesz Pozsonyban Nemzeti Temető

Mégsem lesz Pozsonyban Nemzeti Temető

POZSONY, május 4. – A parlamenti képviselők levették a programról azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a túrócszentmártoni Nemzeti temető mellett létrejött volna még egy Pozsonyban.

A törvényjavaslatot benyújtók ma visszavonták a dokumentumot, így azt a parlament nem tárgyalja. A májusi ülésszak programjáról lekerült az Állampolgársági törvény is, Roman Mikulec belügyminiszter ugyanis a programpont halasztását kérte. Erről Boris Kollár, a Parlament elnöke számolt be az ülésszak kezdetén. A képviselők eredeti ötlete alapján a belvárosi András-temetőt nevezték volna át Nemzeti temetővé, amely a 19. században létrehozott túrócszentmártoni temető folytatása lett volna, az ugyanis az évek során betelt. A javaslat ellen az ellenzékiek mellett több kormánypárti politikus is felszólalt, akárcsak Túrócszentmárton önkormányzatának képviselői. Szerintük csak egyetlen Nemzeti Temető létezhet, és az náluk van.

Elmarad a vita a kettős állampolgársággal foglalkozó Állampolgársági törvényről is. A vitát legközelebb a június 15-én kezdődő ülésszak során nyitják meg újra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.