2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 28. 20:11, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR • Dunaszerdahelyi.sk

Megszűnik az ingyenes PCR-teszt

Megszűnik az ingyenes PCR-teszt

Végleg megszűnik az ingyenes tesztelési lehetőség a PCR-tesztek esetében. Ezzel együtt felszámolják a kórházak COVID-osztályait is. A hírt a TASR hírügynökség tette közzé weboldalán.

Kevés kivételtől eltekintve fizetőssé válik az állami PCR-tesztelés. A továbbiakban csak a 60 évnél idősebbek, illetve azok teszteltethetnek ingyen, akik orvosi igazolást tudnak felmutatni a teszt szükségességéről.

Megszűnnek a COVID-osztályok

“A Szlovák Egészségügyi Minisztérium májustól megszünteti a gazdasági mobilizációs intézkedéseket a kórházakban. A COVID-19 betegségben szenvedő pácienseket a standard osztályokon fogják elhelyezni,” írja a TASR-re hivatkozva a dunaszerdahelyi.sk városi portál.

Azokat, akiknél a COVID-19 az elsődleges diagnózis, a fertőző betegségek osztályán vagy a tüdőosztályon fogják kezelni. Erről Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter tájékoztatott csütörtökön.

Nem kell negatív teszt a kórházakban

Májustól az egészségügyi intézményekbe be lehet majd lépni a COVID-19 elleni oltás igazolása, illetve teszt nélkül is - írta meg a TASR. A reszpirátor viselése továbbra is kötelező lesz. Ha egy egészségügyi szolgáltató mégis úgy dönt, hogy tesztet kér, magának kell gondoskodnia a tesztelésről az adott intézményben. Ezt Peter Čpavek, a Szlovák Egészségügyi Minisztérium munkatársa jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.