2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 16. 12:31, szerda | Bulvár
Forrás: TASR

Megtagadták a szájmaszk viselését, így feljelentették a kotlebás parlamenti képviselőket

Megtagadták a szájmaszk viselését, így feljelentették a kotlebás parlamenti képviselőket

Juraj Šeliga, a Nemzeti Tanács alelnöke panasszal fordult a parlament felé, ugyanis az ĽSNS tagjai nem hajlandóak szájmaszkot hordani a plénum ülésein. Šeliga erről szerdán, közösségi oldalán tájékoztatott.

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. Az ĽSNS képviselői sem képeznek kivételt,” nyomatékosított a politikus. Figyelmeztetett, hogy a rendőrség az egyszerű járókelőket is bünteti a szájmaszkra vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyásakor, tehát az ĽSNS képviselőinek is jár a büntetés.

„Amennyiben a kitiltott képviselőket a helyszínen nem büntette meg a rendőrség (a parlamentben ez nem volt lehetséges), úgy a büntetést kiszabhatja a járási hivatal is. Mivel nem örülnék, ha a figyelmetlen és felelőtlen kotlebás képviselők megúsznák a szabálysértést, ezért a járási hivatalhoz fordultam panaszommal,” mondta Šeliga. Elmondása szerint a kotlebás képviselők felelőtlenül és gyáván viselkedtek, annak ellenére, hogy mellveregetve hirdetik a szlovák nép jólétéhez elengedhetetlen felelősségtudatot.

A szeptember elejei ülésen egyes ĽSNS-es képviselők tiltakozásképpen nem vették fel szájmaszkjaikat. Boris Kollár házelnök ezután név szerint figyelmeztette őket majd kiparancsolta a rebellis képviselőket a teremből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.