2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 19. 17:02, szerda | Világ
Forrás: AVIA

Megvan, melyik országban tombol leginkább az online kalózkodás

Megvan, melyik országban tombol leginkább az online kalózkodás

A „győztes” Vietnam lett, ahol az illegális másolatok mellett a legális platformok előfizetései is nagyon népszerűek.

Az Ázsiai Videoipari Szövetség (AVIA) Kalózellenes Szövetségének megbízásából elkészített felmérésből kiderült, hogy a vietnámi felhasználók gyakorlatilag világbajnoknak számítanak az illegális stream- és a torrent-oldalak használatában. A vietnámi emberek 60 százaléka látogat rendszeresen ilyen portálokat, sőt, az arány a 18 és 24 év közötti helyiek körében 65 százalék.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a kalózkodó vietnámi internetezők 59 százaléka rendelkezik a helyi vagy a nemzetközi médiaplatformokon előfizetésekkel. Továbbá a 48 százalékuk ért egyet azokkal a törekvésekkel és döntésekkel, amelyek a kalózhonlapok bezárására vagy az illegális másolatok betiltására irányulnak. A felmérésben résztvevők 58 százaléka vélte úgy, hogy az illegális bevételekből a bűnügyi szindikátusok működését finanszírozzák, 55 százalékuk emelte ki a kalózoldalakon jelentkező kártevőveszélyt és 49 százalékuk mondta azt, hogy a jelenség miatt a kreatív ágazatban számos munkahely szűnhet meg. A Vietnámban népszerű kalózportálok 72 százalékán jelent meg illegális szerencsejáték- vagy csalási, illetve kártevőreklám.

Malajziában vagy Indonéziában ugyanakkor másfél éve visszaszorulóban van az internetes kalózkodás. Az illegális másolatokat használó indonéz személyek száma 2020-ig 55 százalékkal csökkent és 28 százalékuk nyilatkozta azt, hogy honlapokról szerezte be az illegális fájlkópiákat. Ez az arány 2019-ben még 63 százalék volt. Malajziában az illegális másolatokat használók aránya 2019 és 2020 között 64 százalékkal csökkent. Mind a két országban a kalózoldalak bezárása jelentette a döntő tényezőt a folyamatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.