2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 13. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

Melyik szlovákiai város élvezheti a legtöbb napsütést?

Melyik szlovákiai város élvezheti a legtöbb napsütést?

Szlovákia legdélebben fekvő városának jut a legtöbb napsütés az egész országban. Párkány rengeteg programmal várja látogatóit.

A Duna bal partján fekvő határváros rengeteg programlehetőséggel várja látogatóit a nyár folyamán. Dominika Blahákova, a város alpolgármestere tájékoztatta a TASR-t.

A város legfőbb attrakciója minden kétséget kizárva a termálfürdő, amely a immáron 9 medencével, csúzfákkal, Go-karttal, mini golffal várja a kikapcsolódni vágyó turistákat. A legmelegebb nyári napokon akár 10 000 látogatót is fogadni képes fürdő az idei szezonra egy új medencével bővült.


A városban biciklimegosztó rendszer is működik. A Mária Valéria Bike szolgáltatás segítségével áttekerhetünk akár a Duna túlsó partjára, Esztergomba is. Jó hír a kerékpárok kerékpárok szerelmeseinek, hogy a városon keresztül halad az EuroVelo 6 elnevezésű bicikliút is, amely végtelen sportolási lehetőséget biztosít profiknak és kisgyermekes családoknak egyaránt.

A történelmi belvárosban rengeteg kikapcsolódási lehetőség található. Kávézók, éttermek, múzeumok és galéria is várja a látogatókat.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedéseket a város és a fürdő is betartja. 


A Csallóközből, de még Pozsonyból sincs túl messze Szlovákia legnaposabb és legdélebbi városa. Párkány mindenképp megér egy hétvégi kiruccanást.

Nyitókép: tripadvisor.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.