2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 10. 14:31, vasárnap | Kzélet
Forrás: Bratislava24.sk

Melyik tömegrendezvényekre nem érvényesek a szigorítások? Mutatjuk az egész listát

Melyik tömegrendezvényekre nem érvényesek a szigorítások? Mutatjuk az egész listát

A tömegrendezvényeket betiltó rendelet nem érvényes a regisztrált klubok sporteseményeire, ha azok megfelelnek a Közegészségügyi Hivatal követelményeinek.

A temetések, a keresztelők és az esküvők hat résztvevőig engedélyezettek. Gyónni azonban csak azok mehetnek, akik halálukon vannak vagy a kritikus vonalban dolgoznak.

A családi összejövetelek csak a szűk rokonságra érvényesek és csak két háztartásra vonatkoznak. Ez a Közegészségügyi Hivatal január 7-i nyilatkozatából derül ki.
A Pozsonyi, a Szenci, a Malackai és a Bazini járásokban a tiltás nem vonatkozik a temetési szertartásokara, a keresztelőkre, az esküvőkre és az istentiszteletekre, amennyiben a hat ott tartózkodó résztvevőn kívül csak a celebráló pap és az online közvetítést bebiztosító munkatárs vannak jelen.

Engedélyezett a gyónás azoknak, akik halálukon vannak, illetve azoknak, akik rizikós munkahelyeken és a kritikus vonalban dolgoznak. Ez alatt a egészségügyi alkalmazottakat és a szociális szolgáltatásokban dolgozókat értjük. „A pap és a kísérő esetében kötelező az egészségügyi szájmaszk viselete,” írja a Közegészségügyi hivatal.

A Pozsonyi kerületben mostantól tilos a színházi, zenei és egyéb tömegrendezvények szervezése, legyen az beltéri vagy éppen szabadtéri. Tilos a céges rendezvények szervezése, akárcsak minden más esemény, ahol étel és ital fogyasztható. Emellett tilos a nyilvános istentisztelet és a gyónás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.