2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2023. Május 22. 09:03, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Mexikó megemeli a riasztási szintet a Popocatépetl vulkán miatt

Mexikó megemeli a riasztási szintet a Popocatépetl vulkán miatt

A Popocatépetl vulkán fokozódó aktivitása miatt a mexikói hatóságok vasárnap fokozott riasztási szintet hirdettek. Erről a DPA hírügynökség számolt be, ahonnan a TASR átvette a jelentést.

A mexikói polgári védelem szerint az új figyelmeztetés már csak egy szintre van a vörös riasztástól, amelynél a lakosságnak fel kell készülnie az evakuálásra. A hatóságok várhatóan hétfőn felülvizsgálják az evakuálási útvonalakat és a vészhelyzeti szálláshelyek terveit. A vulkán 100 kilométeres körzetében mintegy 25 millió ember él.

A több mint 5400 méter magas Popocatépetl Mexikó egyik legaktívabb vulkánja. A mexikói fővárostól 85 kilométerre délkeletre található. Az elmúlt napokban a vulkán többször is kibocsátott hamut, gőzt és gázt. A hamuhullás következtében 900 iskolát zártak be. A mexikói főváros két repülőterén szombaton ideiglenesen felfüggesztették a járatokat is.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 17:16, hétfő | Világ

Fico: Szlovákia feltétel nélkül támogatja Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz

Ugyanakkor Fico szerint Szlovákia részt fog venni minden olyan békekonferencián, amelynek célja az Ukrajna és Oroszország közötti háború befejezése.

2024. Szeptember 30. 11:56, hétfő | Világ

Dél-Korea energetikai együttműködési megállapodást írt alá Szlovákiával

Dél-Korea felajánlotta együttműködését az új atomerőmű-blokk projektjében.

2024. Szeptember 23. 13:25, hétfő | Világ

XTB: A kávé ára meghaladta az eddigi maximumot

A vállalat szerint a kávé árának emelkedésében a legnagyobb szerepet az időjárás és annak a kávé termelésére való hatása játssza.

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.