2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 09. 20:17, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR, facebook

Miniszterelnök: Valószínűleg marad a veszélyhelyzet és tesztelni is fogunk

Miniszterelnök: Valószínűleg marad a veszélyhelyzet és tesztelni is fogunk

POZSONY, november 9. – A Központi válságstáb újabb 90 nap veszélyhelyzeti állapotot ajánlott a kormánynak. Ezt Igor Matovič jelentette be a stáb hétfői ülése után.

A kormányfő azt is megjegyezte, hogy a nehéz szociális helyzetben lévő gyerekeknek iskolába kell járniuk. Mindezt azzal magyarázta, hogy a rászoruló családok gyermekeinek nincs hozzáférésük sem tablethez, sem egyéb elektronikai eszközhöz, sőt gyakran internethozzáférésük sincs. A Központi válságstáb tagjai egyöntetűen helyeselték a javaslatot.

Az Országos Tesztelés is folytatódik, a következő forduló két hét múlva esedékes. Annyiban fog különbözni az eddigiektől, hogy már nem egész járásokat fognak tesztelni, hanem az 500 legrosszabb eredménnyel rendelkező települést.
A jelenlegi veszélyhelyzet november 14-én véget ér. A válságstáb azonban újabb 90 napos állapotot javasolt a hétfői ülésen. „A központi stáb szerint egy következő 90 napos veszélyhelyzeti állapot szükséges,” mondta a kormányfő. A kormány már két ilyen állapotot hirdetett ki, ez lenne a harmadik. A kijárási tilalom továbbra is érvényben volna, a kivételek listája az aktuális járványügyi helyzethez alkalmazkodna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.