2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 19. 15:28, péntek | Tech
Forrás: TASR / MojAndroid

Mobilokra is jön a digitális COVID-automata

Mobilokra is jön a digitális COVID-automata

A Régiófejlesztési és Informatizációért felelős minisztérium pénteken indította el az applikáció próba-verzióját. Az alkalmazás tájékoztatást ad az adott járás aznap érvényes rendeleteiről és szigorításairól.

„A COVID-automata vaslószínűleg még hónapokig az életünk része lesz. A digitális verzió mindenkinek segítséget nyújthat a tájékozódásban, ha arra kíváncsi, egy adott járásban mit lehet és mit nem az adott pillanatban. A mai napon sikerült elindítanunk a próba-verziót, amelyhez várjuk az észrevételeket így javítva folyamatosan a programon,” mondta a tárcát vezetÅ‘ Veronika Remišová. „Az államnak az embereken és a cégeken kell segítenie. Ez a digitális automata egyike azon eszközöknek, amelyek segíthetnek a gyors információcserében.”

A digitális COVID-automata ingyenesen letölthetÅ‘ az automat.gov.sk weboldalról, ahol megtalálható az applikáció számítógépes és mobilverziója is. A mobiltelefont használók egyszerűen és gyorsan letölthetik az appot készülékükre, az automata klasszikus applikációként jelenik meg a képernyÅ‘n.

A program készítÅ‘je az az állami SLOVENSKO IT cég, amelynek anyavállalata a MIRRI SR. A frissítésekért szintén ez a cég felel. A próbaverzió működését az elkövetkezÅ‘ napokban értékelik ki. Amennyiben a fejlesztés sikeres lesz a lakosság körében, úgy biztosan készítenek hozzá magyar mutációt is, árulta el a miniszter.

Címkék: covidautomata, digitális

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.