2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 09. 12:31, kedd | Tech
Forrás: TechRadar

Mostantól Bitcoinnal is lehet venni Teslát

Mostantól Bitcoinnal is lehet venni Teslát

A cég bejelentése az árfolyam újabb nagy ugrását eredményezte, a spekuláció folytatódik.

Az elmúlt 2 hét során mintha egy újabb tÅ‘zsdei mánia alakult volna ki, a reddites felhasználói csoportok, valamint a hozzájuk csatlakozó szélesebb „befektetÅ‘i” rétegek több részvény árfolyamát hajtották fel tarthatatlan szintekre, ennek meg is lett az (ilyenkor szokásos) eredménye. Eközben a Bitcoin esetében is újabb emelkedést láthattunk, ezt pedig most a Tesla bejelentése dobta meg.

Az amerikai autógyártó ugyanis közölte, hogy 1,5 milliárd dollár értékben vásároltak Bitcoint, ezzel jelezték a platformba fektetett bizalmukat, viszont emellett azt is tervezik, hogy a jövÅ‘ben ezen kriptopénz alkalmazásával is lehetÅ‘vé teszik a Tesla márkájú, általuk gyártott elektromos autók beszerzését. Ez természetesen újabb nagy ugráshoz vezetett az árfolyamban, a Bitcoin ára gyors ütemben emelkedett, elérve a 43 ezer dolláros szintet, innen pedig egészen 47 ezer dollárig kúszott fel a hivatalos érték, ami persze további kérdéseket vet fel ennek fenntarthatóságával kapcsolatban. Az emelkedést látva nyilván számos további magánszemély elgondodik majd a vásárláson, fontos azonban fejben tartani, hogy az árfolyam tulajdonképpen egyetlen nap alatt zuhanhat vissza nullára, attól függÅ‘en, hogy az egyes kormányok milyen intézkedéseket hoznak majd meg.

Elon Musk cége azt egyelÅ‘re nem árulta el, hogy mikor tervezik a Bitcoin elfogadásának bevezetését, viszont azt közölték, hogy a lépést az igazgatótanács illetékes bizottsága jóváhagyta, ezt pedig egy átfogó jellegű, a vállalat saját befektetési stratégiájára vonatkozó döntés részeként tették meg, így a jövÅ‘ben nemcsak Bitcoin, hanem akár a fizikai arany vásárlására is sor kerülhet, attól függÅ‘en, hogy házon belül miként döntenek majd a továbbiakról. A Tesla illetékesei azt várják a döntéstÅ‘l, hogy hosszabb távon jobb eredményeket érnek majd el a befektetésekkel, ezek diverzifikálásával a kockázatok is csökkennek, bár azt is megjegyzik, hogy a Bitcoinnal történÅ‘ autóvásárlások szintén törvényhozói jóváhagyástól függnek, tehát a politikai bólintásra is várniuk kell majd.

Musk nemrég egy rövid Twitter-bejegyzéssel az eredetileg viccnek szánt dogecoin árfolyamát is felrobbantotta, ami jelzi, hogy meglehetÅ‘sen nagy befolyással bír az átlagfelhasználókra. Meglátjuk, a jövÅ‘ben mennyiben próbálják majd ezen befolyást korlátozni a politikai döntéshozók.

Címkék: Bitcoin, TESLA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.