2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2022. Június 30. 15:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Farkas Márta • MTAG

MTAG Duna utca • Lúdas Matyi ismét elverte Döbrögit

MTAG Duna utca • Lúdas Matyi ismét elverte Döbrögit

Pozsony város magyar óvodája kapott idén meghívást arra a tanév végi bábelőadásra, amelyet a Pozsonyi MTAG Iciri-Piciri bábcsoportja készített külön erre az alkalomra.

A csapat Lúdas Matyi történetét dolgozta fel, tavaly a szülőknek, idén pedig a pozsonyi ovisoknak bemutatva azt. Az előadásra június 27-én került sor, ismét az iskola udvarán. A Weöres Sándor verseivel tarkított előadás nagyon tetszett az apróságoknak, akikhez csatlakoztak az 1.B osztály tanulói is, hisz tavaly ők még nem voltak iskolánk tanulói, és nem láthatták a mesét. A közönség nagyon örült, hogy a bábokat közelről is megnézheti. Vidáman búcsúztak az óvodások, és megígértek eljönnek máskor is. Az viszont már egy másik mese lesz, hisz a bábosok nagy része jövőre is szeretné folytatni a bábozást.

Az Iciri-Piciri bábcsoport vezetője, Farkas Márta hálás köszönetet mondott beszámolója végén: “Addig is köszönöm a sok- sok élményt és vidám percet amit veletek lehettem, és nagyon kellemes nyarat kívánok, KEDVES BÁBOSAIM!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.