2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 20. 11:01, kedd | Tech
Forrás: TECHRADAR

Mutatjuk, melyik OLED-telefonok a legmenőbbek idén

Mutatjuk, melyik OLED-telefonok a legmenőbbek idén

A legkelendőbb méret a hat hüvelyk lett, legalábbis ami az OLED-kijelzős készülékeket illeti. A technológia számít a legmenőbbnek a telefonok között, sőt a Nintendo konzolját is már OLED-del látták el.

Most az okostelefonok kapcsán jelent meg egy részletes felmérés, amely szintén ezen kijelzÅ‘k népszerűségét, valamint a gyártók által választott, ideálisnak tűnÅ‘ méreteket sorolja fel.

A UBI Research tette közzé a napokban saját anyagát, amelyben az idén piacra dobott okostelefonokra koncentrálnak. Ebben megállapítják, hogy január és június között, vagyis az elsÅ‘ naptári félévben, a különbözÅ‘ gyártók összesen 122 eltérÅ‘, OLED-kijelzÅ‘vel ellátott típust dobtak piacra, ezek túlnyomó része, egészen pontosan 97,5 százaléka, pedig 6 hüvelyk körüli mérettel jelent meg. Jól látszik, hogy a cégek ezt tartják megfelelÅ‘nek, hiszen 2018-ban a 6 hüvelykes és még nagyobb készülékek aránya (az OLED-szegmensben) még „csak” 78 százalék volt, mostanra pedig az egyéb kategóriák szinte teljesen kiszorultak errÅ‘l a területrÅ‘l. 5 és 8 hüvelykes megoldások alig jelentek meg, 7 hüvelykesre pedig idén még nem is akadt példa.

A legkisebb új példány idén az Asus ZenFone 8 volt a maga 5 hüvelyk körüli paneljével, míg a legnagyobbak között a 8 hüvelykes felületet kínáló hajlítható típusok, így a Xiaomi Mi Mix Fold és a Huawei Mate X2 érdemel említést. Az összesen 122 eltérÅ‘ típusból 6 jelent meg kifejezetten vékony kávával, 13 felsÅ‘ bevágást hordoz, míg 103 már apró elÅ‘lapi lyukkal rajtolt el – elÅ‘lapi fizikai Home-gomb ezen OLED-telefonok egyikén sem kapott helyet. A készülékek nagyjából fele kínál 400 és 500 ppi közötti pixelsűrűséget, további 10 példány ezen intervallum felett, 28 pedig alatta helyezkedik el. A telefonok 84,4 százaléka esetében a teljes elÅ‘lap 80-90 százalékát teszi ki maga a kijelzÅ‘, a 90 százalék feletti arányt csak ezen kütyük 14 százaléka érte el.

JövÅ‘re várhatóan tovább növekednek majd a méretek, itt bÅ‘ven számíthatunk 6 hüvelyk feletti megoldásokra.

Címkék: kütyü, OLED, Tech, telefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.