2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. November 16. 20:28, szerda | Kzélet
Forrás: TTSK, Somorja.sk

Nagyszombat megye: Megtartották az alakuló közgyűlést

Nagyszombat megye: Megtartották az alakuló közgyűlést

Nagyszombat megyeparlamentje ma, 2022. november 16-én tartotta meg alakuló közgyűlését, amely során Jozef Viskupič megyeelnök és 40 képviselő tette le az esküt.

A testületben 14 új tag van, ami pedig jó hír, hogy az eddigi csupán három női tag helyett már öten foglalnak helyet a megyei parlamentben, bár az arányok továbbra is siralmas képet mutatnak.

Forrás: somorja.sk

“Az új megbízatási időszakban készen állunk arra, hogy a korszerű megyéről szóló víziót a múlt tapasztalataira és az eddig elért eredményekre alapozva valóra váltsuk. Az ésszerű gazdálkodásnak köszönhetően megteremtettük az alapját a további, hasznos projektek megvalósításának. Felelősségteljesen álltunk a megye valamennyi járásnak fejlesztéséhez, é ez a jövőben is így marad. Hiszek abban, hogy miként az előző öt évben, úgy a jövőben is megmarad a gyümölcsöző együttműködés a megyei képviselők, valamint a megye és a kormány, más kerületi önkormányzatok, a városok és falvak, a felsőoktatási intézmények és a civil társadalom között” – mondta Viskupič.
Az alakuló közgyűlés bevezető részében a megyei választási bizottság elnöke, Alena Krátka ismertette a megyei választás eredményeit, majd a megyeelnök és a képviselők is letették az esküt. Ezt követően Szlovákia egykori külügyminisztere, Pavol Demeš szólt az egybegyűltekhez, majd megválasztották a mandátumvizsgáló és az összeférhetetlenséget viszgáló bizottságok tagjait.

Jozef Viskupič megyeelnök javaslatára a nagyszombati önkormányzati kerület első alelnöki posztjára Berényi Józsefet, a további alelnöki posztokra pedig Rastislav Mrázt, Veronika Buct és Patrik Voltmannt szavazták meg.

A megyei közgyűlés legközelebb 2022. december 7-én ülésezik, a plénum fő témája a megye 2023-2025 évi költségvetése lesz.

Címkék: Nagyszombat Megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.