2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 26. 17:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI, infocsallóköz

Napi tény, ami feldobhatja a péntek esti beszélgetést a haverokkal

Napi tény, ami feldobhatja a péntek esti beszélgetést a haverokkal

Az MTI időről időre, minden kontextust mellőzve közöl olyan statisztikákat, amelyeknek a gyakorlati haszna nem túlságosan nagy egy sima halandónak, de például egy péntek esti borozgatást nagyon is fel tud dobni.

Amikor megláttuk ezt az abszolút hiánypótló statisztikát, rögtön tudtuk, hogy az esti iszogatás nem torkollik majd kínos csendbe. Biztos tudják milyen rossz érzés, amikor nincs a tarsolyunkban semmi beszélgetésindító. Az MTI-nek hála, ma este két statisztikával is előrukkolhatunk.

Képzeljük el, milyen felszabadító érzés lesz megtörni a kínossá váló csendet ezzel a kérdéssel: Amúgy tudod, hogy hány millió liter bort termeltek ki a magyar szőlőtőkék 1993 és 2018 között? A válasz feltehetően “nem” lesz. Ekkor jön be a képbe a kicsit lejjebb található stílusosan kialakított diagram. Köszönjük MTI.

Itt még nincs vége, mert a bortermelésről nagyon gyorsan átterelődhet a szó a borfogyasztásra is. Beszélgetőpartnerünk rákérdezhet arra is, hogy mégis mennyi bor fogyott Magyaroszágon, mondjuk 2010 és 2018 között? Az MTI-nek hála, ez a kérdés sem marad megválaszolatlanul. Újfent köszönjük MTI.

Kellemes péntek estét kívánunk.

Címkék: beszélgetés, bor, péntek, vicc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.